FunmakerGR: Γίνε πιο αποτελεσματικός στη δουλειά σου.

Σελίδες

Γίνε πιο αποτελεσματικός στη δουλειά σου.

Δουλεύεις πολύ σκληρά αλλά δεν βλέπεις τις προσπάθειες σου ν’ ανταμείβονται; Ακολούθησε κάποιο από τα παρακάτω 6 βήματα και σύντομα θα δεις τη δουλειά και τη ζωή σου να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

1. Δούλεψε από το σπίτι

Μπορεί να μην έχει περάσει από το μυαλό σου μέχρι στιγμής η ιδέα να δουλέψεις από το σπίτι, αλλά σίγουρα αποτελεί μια λύση για να δουλεύεις πολύ πιο αποτελεσματικά. Θ’ αποφύγεις το πήγαινε-έλα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα δουλεύεις συγκεντρωμένος δίχως να σε αποσπούν εξωτερικά ερεθίσματα όπως π.χ οι συνάδελφοι σου, και θα δεις ότι θα τελειώνεις τη δουλειά σου πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι εάν ήσουν στο γραφείο κι έτσι θα έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο. Καθάρισε τον χώρο που δουλεύεις, βάλε χαμηλή μουσική, φτιάξε τον αγαπημένο σου καφέ και πιάσε δουλειά!

2. Πάρε άδεια

Δεν χρειάζεται να σ’ απολύσουν για να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά σου. Εάν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν προχωρούν, αν έχεις κουραστεί και δεν μπορείς να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου, τότε ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις άδεια. Έτσι κι εσύ θα χαλαρώσεις και θα ωφεληθεί η δουλειά σου καθώς θα επιστρέψεις ανανεωμένος κι οι επιδόσεις σου θ’ αυξηθούν. Φρόντισε όμως προτού φύγεις να φτιάξεις ένα πλάνο με τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουν οι συνεργάτες σου ενώ θα λείπεις, τονίζοντας το πόσο θα ωφεληθεί τελικά η εταιρεία από αυτή τη μικρή αποχώρηση σου.

3. Μετακόμισε στο εξωτερικό

Εάν εργάζεσαι σκληρά αλλά δεν πληρώνεσαι αρκετά, εάν οι κόποι σου δεν αναγνωρίζονται κι είσαι ένα βήμα πριν τη παραίτηση, γιατί δεν αρχίζεις να σκέφτεσαι την προοπτική της μετακόμισης σε μια άλλη χώρα; Μια καλή ιδέα θα ήταν να μετακομίσεις στο εξωτερικό και να δημιουργήσεις τη δική σου εταιρεία. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα Ελλήνων που έφυγαν για να βρουν καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες και διέπρεψαν στήνοντας τις δικές τους επιχειρήσεις από το μηδέν. Για παράδειγμα εάν πας στην Ινδία, θα κερδίζεις πολλά περισσότερα χρήματα καθώς οι υπάλληλοι που θα προσλάβεις θα κάνουν την ίδια δουλειά αλλά με λιγότερα χρήματα, και με τα χρήματα που θα βγάζεις εκεί θα μπορέσεις να ζήσεις πλουσιοπάροχα, σ’ ένα μεγάλο σπίτι, με οικιακή βοηθό, μάγειρα κτλ.

4. Μοιράσου την δουλειά

Οι άνθρωποι που θέλουν να εργάζονται λιγότερο απ’ ότι συνήθιζαν και στη συνέχεια καταλήγουν να δουλεύουν ημι-απασχόληση συνηθίζουν να νιώθουν ότι τους υποτιμούν, κι ας διάλεξαν οι ίδιοι αυτή την αλλαγή. Για να μη συμβεί αυτό και σε σένα, φρόντισε να βρεις έναν συνεργάτη με τον οποίο θα μοιράζεστε τη δουλειά. Σίγουρα ως δίδυμο συνεργατών θα κερδίσετε τον σεβασμό των υπολοίπων και θα νιώθετε εξίσου σημαντικοί με παλιά. Απλά φρόντισε ν’ αποφύγεις με κάθε τρόπο να δεις ανταγωνιστικά τον συνεργάτη σου και να διαπραγματευτείς σκληρά για τον μισθό σου έτσι ώστε ν’ αποφύγεις τις υπερβολικές περικοπές.

5. Αύξησε τον μισθό σου από το σπίτι

Εάν δεν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι ρεπό από τη δουλειά σου αλλά αντίθετα θέλεις ν’ αυξήσεις το κασέ σου, τότε μπορείς να δουλεύεις extra κι από το σπίτι. Εάν ασχολείσαι με δημοσιογραφία, γραφιστική, προγραμματισμό υπολογιστών, διδασκαλία και πολλά άλλα τότε μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις κι εκτός της πρωινής σου δουλειάς για να βγάλεις κατιτίς παραπάνω. Δεν χρειάζεται να εξοντωθείς στη δουλειά, απλά να κατανείμεις σωστά το χρόνο σου και θα μπορέσεις εύκολα να τα βγάλεις πέρα και να βάλεις και μερικά ευρώ στην άκρη.

6. Φτιάξε την δική σου επιχείρηση

Συχνά παραπονιέσαι ότι δεν σου αρέσει η δουλειά σου και η σκέψη της παραίτησης περνάει από το μυαλό σου όλο ένα και περισσότερο; Σαφώς κι είναι πολύ δύσκολο ν’ αφήσεις τη δουλειά σου για να βγεις εκεί έξω και να βρεις μια καινούργια, γιατί η αβεβαιότητα είναι μεγάλη ειδικά στις μέρες μας. Την κίνηση όμως να δημιουργήσεις τη δική σου εταιρεία δεν θα τη μετανιώσεις καθώς θα σου δώσει την ελευθερία που αναζητούσες τόσο καιρό να κάνεις αυτό που σ’ αρέσει χωρίς να έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου. Μπορεί αρχικά να σου φανεί μεγάλο λάθος, καθώς κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά σύντομα όλα θα μπουν σε μια σειρά και θα χαίρεσαι που έκανες αυτό το μεγάλο βήμα.




Πηγή:menslounge.gr



Mη λησμονείται να επισκέπτεστε
και το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.